Tijdelijke toeslag door corona-uitbraak

Met ingang van 1 augustus 2020 mogen mondzorgverleners tijdelijk een toeslag van 4,26 euro per patiënt in rekening brengen voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het coronavirus.

De toeslag is op uw rekening terug te vinden onder code C88 als het gaat om tandheelkundige zorg. Voor kinderen tot 18 jaar wordt alle mondzorg (behalve orthodontie, kroon- en brugwerk) vergoed vanuit de basisverzekering, dus ook code C88.

De vergoeding voor volwassenen die een aanvullende tandartsverzekering hebben, is afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar. Vraag zelf bij uw zorgverzekeraar na of u deze toeslag vergoed krijgt. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan betaalt u de toeslag zelf.

 

Tarieven tandheelkundige zorg

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hiernaast vindt u een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Voor de volledige lijst van alle kosten verwijzen wij u door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bekijk tarieven tandheelkundige zorg 2020 (PDF)

Bekijk tarieven tandheelkundige zorg 2021 (PDF)

Overzicht tarieven 2021

Periodieke controle door tandarts (C11): € 22,91
Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen en vastleggen behandelplan (C28): € 108,53
Kleine röntgenfoto (X10): € 16,88
Kaakoverzichtsfoto (X21): € 72,35
Mondhygiëne: Preventieve voorlichting en/of instructie (per 5 minuten) (M01): € 13,52
Mondhygiëne: Gebitsreiniging (per 5 minuten) (M03): € 13,52
Oppervlakte verdoving (A15): € 7,84
Eénvlaksvulling composiet (V91): € 48,23
Tweevlaksvulling composiet (V92): € 63,31
Drievlaksvulling composiet (V93): € 75,37
Meervlaksvulling composiet (V94): € 96,47
Wortelkanaalbehandeling consult (E01): € 22,91
Wortelkanaalbehandeling per element met 1 of meer kanalen (E13-E17): € 108,53 – € 253,23

Tarieven techniek

De tarieven voor tandtechniek worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend. Wij hebben een goede, vertrouwde, jarenlange samenwerking met laboratoria en tandtechnici in de regio. Hieronder vindt u de lijst met de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk voorzien van onze inkoopprijzen.

Bekijk tarieven tandtechniek 2021 (PDF)

Vergoedingen

Krijg ik tandartskosten vergoed?

De basisverzekering vergoedt veel verschillende tandheelkundige behandelingen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar en voor verzekerden vanaf 18 jaar. Verder zijn bepaalde tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden. Uw leeftijd maakt dan niet uit.

Mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar

De basisverzekering dekt een uitgebreid pakket behandelingen. Bijvoorbeeld: periodieke controle, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor een compleet overzicht.

Mondzorg voor verzekerden vanaf 18 jaar

De basisverzekering dekt de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket.

Mondzorg voor alle verzekerden

De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is. Orthodontie en implantaten vallen onder bijzondere tandheelkundige zorg.

Aanvullende tandartsverzekering

Wilt u meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar.

Let op!

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor tandartszorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt.